050. Kaplanın İç Kanaması

.

- Baba! Sen karanlıktan korkar mıydın? 

- Hâlâ korkuyorum yavrum.

(Oğlum yüzme de bilmezdi. O kadar suyun içinde ne yaptı? diyen anneye Öldü diyecek olan sadece Azrail meleği olsa gerek.)

.

049. Köprüden Önce Son Sefer Tası

.

Adına tarih deyin
tekerrür deyin
fıtrat diyenler var
ihmal deyin
aymazlık deyin
patronlar deyin.

Kendini yenileyen bir hikaye olarak bakın yaşananlara. Ben böyle görüyorum çünkü. (Bu yüzden Soma madenlerinde mayıs 2014'de yaşanan insanlık dramını unutmamak için bu diziyi kaleme alıyorum.) 

Bugün Karaman - Ermenek'te patron inisiyatifinin vardığı noktanın son örneği YİNE yaşandı ve tedbir alması gereken devlet YİNE uzaktan izledi. Çift asgari ücret uygulamasını başlatmayan madenleri UZAKTAN izledi. Üç aydır maaş alamayan İŞÇİLERi uzaktan izledi. Servis ve yemeğini KENDİ İMKANLARI ile gören üstüne tuvalet molası bile alamayan yanlarında getirdikleri PET ŞİŞELERE ihtiyaçlarını giderenleri uzaktan izledi. Felaketin olacağı sinyalini önceden veren SU SIZINTISIna karşı sadece sızan duvarı tamir ederek tehlikeyi ortadan kaldırmak yerine KULAK ARDI edenleri uzaktan izledi. Madeni denetleyen müfettişlerin SONDAJ KONTROLÜ YAPILMAMASINI raporladığı halde madenin çalıştırılmasını uzaktan izledi. 

Köprüden Önce Son Sefer Tası'na Soma'daki canlarımız karbonmonoksit almıştı. Karaman'daki canlarımız bulanık batak su aldı.

.

048. Tek Yön

.

29.10.2014 Gazete Başlıklarından alıntılar:

Karaman'a bağlı Güneyyurt beldesinde 18 işçi madende mahsur kaldı.

İlkel maden ocağını 11 bin ton su bastı. 18 madenci su dolu göçükte.

Özel şirkete ait kömür madeninde 26 işçi 350 mt derinlikte saat 12:00 de yemek molası verdi. Yer altı suları tavanı çökertip madenin içine doldu. 8 işçi suyun tazyiği ile ocağın ağzından dışarı fırlayıp kurtuldu. 18 işçi su altında kaldı. 

Şirket yetkilisi yaşam odası bulunmadığını söyledi. 

Dualar 18 işçimiz için.

Bu da mı fıtrat? Eski maden su doldu. Galerileri daha önce iki kez su bastı, pompa sistemi kurulmadı. Müfettişler göz atıp gitti. 

(başına gelen felaketlerden ders almayan bir ülkede iş kazası, iş kazası değildir cinayettir)

.

047. Tek Yön

.

Uyanmak istemiyorum. Karanlığın aydınlık hayatlara kudurmuş bir hayvan gibi saldırıp mahvetmesini görmek istemiyorum. Cehaletin palazlanarak büyümesini bilmek, etrafımızdaki dijital gürültünün üzerine kendi boş gürültüsünü eklemesini duymak istemiyorum. Gözümüzün içine baka baka yalan ve iftira ile - enayi yerine konularak - oyalanmak kabullenmek istemiyorum.

Ölmek zorundasınız ne yazık ki! Bu düzen, alın teri sofrası'ndan kursağınıza bir lokma bırakmışsa öldükten sonra da Tanrı'nın huzurunda hesap vermek zorundasınız. 

#soma'da #gazze'de #şengal'de #kobane'de #srebrenitza'da #vietnam'da #kore'de #auswitchz'de

yeryüzündeki barışın ve ferahın düşmanlarına geçer hakkımız yok.


.

046. Neyzen'i Aldatan Notalar

.

(bir önceki yazıyı
#soma
#şengal
#gazze diye
bitirişimin üzerinden bir ay geçti 
bugün #kobane'yi de mi etiket yapacağım
yarın ?)
 
.