049. Köprüden Önce Son Sefer Tası

.

Adına tarih deyin
tekerrür deyin
fıtrat diyenler var
ihmal deyin
aymazlık deyin
patronlar deyin.

Kendini yenileyen bir hikaye olarak bakın yaşananlara. Ben böyle görüyorum çünkü. (Bu yüzden Soma madenlerinde mayıs 2014'de yaşanan insanlık dramını unutmamak için bu diziyi kaleme alıyorum.) 

Bugün Karaman - Ermenek'te patron inisiyatifinin vardığı noktanın son örneği YİNE yaşandı ve tedbir alması gereken devlet YİNE uzaktan izledi. Çift asgari ücret uygulamasını başlatmayan madenleri UZAKTAN izledi. Üç aydır maaş alamayan İŞÇİLERi uzaktan izledi. Servis ve yemeğini KENDİ İMKANLARI ile gören üstüne tuvalet molası bile alamayan yanlarında getirdikleri PET ŞİŞELERE ihtiyaçlarını giderenleri uzaktan izledi. Felaketin olacağı sinyalini önceden veren SU SIZINTISIna karşı sadece sızan duvarı tamir ederek tehlikeyi ortadan kaldırmak yerine KULAK ARDI edenleri uzaktan izledi. Madeni denetleyen müfettişlerin SONDAJ KONTROLÜ YAPILMAMASINI raporladığı halde madenin çalıştırılmasını uzaktan izledi. 

Köprüden Önce Son Sefer Tası'na Soma'daki canlarımız karbonmonoksit almıştı. Karaman'daki canlarımız bulanık batak su aldı.

.