214. Aylan

.

Aylan Kurdi.

Biliyor musun çocuk; bilinen insanlık tarihi 5000 yıla uzanıyor. Yani senin 3 yıllık ömrünün 1700 kat yıl kadar insanlar yaşadığın ve öldüğün topraklarda var. Bu 5000 yıllık tarihin toplamında bir kaç yüzyıl savaşmadan durabilmişiz. Son 300 yılda ise sadece 26 gün dünya üzerinde herhangi bir yerde savaş olmamış. 

Barış neden bu kadar zor değil mi çocuk? Biz yetişkinler bunu öğrenememişiz. 5000 yılda toprağı işleyen, binaları kocaman yapan, yolları kurup icat ettiği taşıtlarla adeta zamana hükmeden insanlar, yontamadığımız çok taşımız var ruhumuzda. Cebimizde taşıdığımız 10 cm'lik ekranlarda senin resimlerini gördük. Herkes görüp utansın diye de paylaştık. Fakat ders aldık mı dersen alamayacağımız 5000 yıllık genlerimizde mevcut canım. Bizden bir halt olmaz. Daha 5000 yıl böyle gitmez ha! Bir kaç yüzyıla içine sıçtığımız değer'leri bir güzel sıvar, yanına geliriz.

Sana gelince; cennette güzel bir çocuk ol. Çok yaramazlık yap. Bahçelerdeki erik ağaçlarına tırman. Dedelerinin sakal bıyıklarını çek. Anneni fazla yorma ve üzme. Yüzüne tüküreceğin amcaların var. Onlardan sakın korkma. Senin karşına geldiklerinde dizleri üzerinde af dileyecekler. Sen belki bulut kadar vicdanınla affedebilirsin fakat bizler o zaman senin yanında oluruz işte. 

Affetmeyeceğiz.

.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder